Babyrace!

Nu har vi äntligen hämtat hem våran efterlängtade vagn " Brio Smile "
Den var sååå lätt att köra utomhus vilket vi inte hade provat, så nu vet vi att vi absolut valde rätt vagn.

Nu får den stå framme och dra åt sig alla lukter som här finns!


Jahapp!

Verkar som att vi blir kvar här i denna tvåa tills vidare, nu har vi letat nytt boende ända sen i vintras och allt är verkligen emot oss.
Lägenheten som var helt nyrenoverad budade vi nu 860tusen men någon dåre la såklart 900tusen så vi hoppade av där.
Menmen vi sitter ju inte i skiten, så nu ska jag ta kontakt med våran hyresvärd så vi kan få tapetserat här som han har lovat, då vi tackat nej i och med vi trodde att vi skulle flytta men nu vill jag ha bort de här äckeltapeterna och in med nytt.
Så får vi sen börja leta igen när lillskrutten är ute ur magen, för jag varken orkar eller vill flytta/städa höggravid.
 
Något som jag tidigare har tyckt vart jättefult är nu helt plötsligt jättesnyggt och ska in i våran hall är antagligen den här trasmattan från Ellos.
Välkommen hem till oss inom en snar framtid, endast 349:-.
 
 
 

LillaMyrten

Idag har mamma & jag vart på Brämhult och besökt den lilla shabby affären " Lilla myrten " hon har nämligen 50%på allt då hon vill ha bort allting innan hon går på semester.

Jag hittade lite gott & blandat som hjärtan som jag inte visste alls vad jag skulle med dem men de passade fint på nattuslamporna, sen en ljuslykta som jag satte i köksfönstret, sen köpte jag även två andra lyktor.


Utan min ring

Igår var jag hos min Barnmorska, allt såg jätte fint ut och bebisen växer precis som den ska och hjärtljuden slog perfekt.
Mina blodvärden var också perfekta och hittils har jag klarat mig som så många andra behöver tex äta järn osv.

Som jag skrivit tidigare mår jag fruktansvärt dåligt över min vikt, jag vägde in mig igår och vågen stod på 72 jävla kilo jag bad och bönade till min barnmorska att hon måste låta mig få banta.
Men absolut inte sa hon, utan det är normalt och tyckte inte alls att min vikt var farig utan helt normal, hon påpekade också min vätskesamling som har kommit de senaste dagarna och sa åt mig att ta av ringen så den bökade jag av mig igår och det känns så tomt!
Hur ska jag klara mig utan min kärleksring i 7 veckor ?

Jag måste tänka också att bebisen väger nästan 2 kilo samt vätskan väger en del, men det här är en helt ny kropp och jag känner mig inte alls bekväm i den här kroppen, det är inte jag.

( Jag vägde 70 kilo en gång i tiden och jag bantade bort den personen ner till 53 och lovade att aldrig mer får se den människan, hamnade sedan på 57 kilo och legat där fram tills nu då )

Ja jag vet att jag är gravid och att jag MÅSTE upp i vikt så behöver inte nämna det.


 


Ullared

Igår var vi på Ullared tillsammans med svärfar och Hilda, nu blir det inga mer besök dit innan bebis är utploppad.
( Kanske med min bror om han får tummen ur röva :) )
Vi handlade lite till bebis samt lite heminredning, och som vanligt så kommer alltid min beslutsångest när jag rullar mot kassan, så allt som jag ansågs vara onödigt åkte ut.
Så vi kom inte hem med en massa skit iallafall, känns bra för då har man vart där med gott samvete.

Här är de nya nattus lamporna både fötter och skärm nya samt en fin liten nalle till bebis
 







Raclett

I helgen har vi vart ute hos svärmor i Limmared på en intressant men mycket god middag nämligen " Raclett ".
Marcus har pratat mycket om det, men jag har aldrig förstått vad det är för något så jag har väntat med spänning tills dagen jag skulle få testa på detta.
 
Det var super gott, övert så la man kött, vi hade kött samt räkor sen har man en liten " panna  " under som man väljer själv vad man vill ha i och sedan värmer det det var supergott!
Fattades bara ett kallt glas vin till detta, menmen !
 
" Snodde denna bild av svärmor "



Här är Raclett grillen med köttet ovanpå och så då de små pannorna fyllda med gosaker under
 





Outlet

Idag var vi en sväng på Åhaga outlet för Nelly, hade jag inte vart gravid hade det blivit en dyr vända.
Dock var det en klänning som jag tittat på nätet ett tag men velat men nu när det var halva priset tvekade jag inte!
Marcus fick sig en NewPort tröja och bebisen en mössa !

Den röda klänningen gör sig inte riktigt rätt på bild, men älskar ryggen på den då den är i spets samt öppen, så den har ska jag i, i aug/sep hejja mig!


Blöt missen!

Japp så här ser man ut efter medlet och tvättning!
Just nu är jag inte alls omtyckt och jag har nog världens suraste katt här hemma :)


May. 22, 2013

Idag är det dags igen för Missens "bad"
Eftersom Marcus är allergisk mot pälsdjur så känner han såklart av Missen, det har fungerat tidigare tillsammans med hans medicin " Bricanyl " men nu när även pollen säsongen satt igång så har intaget av Bricanylen varit säkert upp mot 8-9 gånger per dag villket innan vart 4-5 , vilket såklart inte är bra.
Vi har diskuterat fram och tillbaka att göra oss av med henne, mitt hjärta brast av bara tanken av att hon inte ska finnas mer, Marcus hjärta brast och det var ingenting han skulle tillåta utan det var hellre " Hellre tar ja bricanyl än att hon ska få somna " 
Jag började leta på nätet efter ALLT och ALLA lösningar som kan tänkas hjälpa oss.
Då hittade jag information om " Petal cleanse " som är ett medel som man smörjer på kattens päls som minskar allergenerna, vilket är det som man oftast är allergisk mot.
Dock finns den inte i djuraffärerna ( vet ej varför ) så en sådan här beställde jag och använde förra veckan på henne, ( ska användas 1 gång per vecka ) 
Och vill ni veta, Marcus tar sin " Pulmicort " morgon och kväll för astma, sen har han bara tagit bricanylen MAX 2 gånger per dag oftast endast 1 gång när han lägger sig för att förebygga sömnen, helt fantastiskt!

Länge leve Missen!
( Dock gillar hon inte att bli blöt, men det skiter vi i Misse pisse )

 


Mitt Eurovision 2013

Har ju glömt att skriva min Eurovision kväll som var i lördags.
Som varje år så längtar jag tills finalen är, i år var vi i Thailand när Sveriges bidrag röstades fram så hade inte riktigt koll faktiskt på villken låt vi tävlade med.

Förra året spenderades kvällen hemma hos Sara med spänning och skrik och ja allt som hör till.
Frågar ni mig så kommer där aldrig bli en lika bra låt som Loreen´s var/är.
För mig hade hon kunnat vinna i år igen och synd att man inte kunde rösta på hennes framträdande i lördags, får fortfarande rysningar när jag hör " Euphoria ".
 
Men ja till Eurovision 2013 så var det faktiskt många bra bidrag iår.
Min favorit som jag röstade på var Belgiens bidrag med Love kills och det sämsta ur mitt tyckte var Greklands bidrag " Alcohol is free ".
Många fina ballader men såklart tyckte jag också vinnarlåten Danmarks bidrag var riktigt bra, så grattis till grannlandet Danmark.
 
 
 
 

Mackan goes red!

När jag var på Lager 157 tillsammans med mamma för någon vecka sen så handlade jag ju chinos shorts till Mackan.
Ett par röda och ett par mörkblåa, de blåa visste jag att han kommer ta på sig utan att ens fråga hur de ser ut, men de röda skulle jag nog få tjata på honom.
Men i förrgår när vi var på kalas hemma hos Elli och Janne och firade lille Fred´s fyra års kalas så åkte de röda shortsen på ( och även igår på restaurangen )
Lika som jag tyckte andra att han var mycket stilig, så älskling lita på mitt klädval till dig, och lägg de svarta jeansen behind you.
 
 
 
 

Fantastic 3 is back !

Igår var en lång dag.
Dagen började med att Michael hämtade hem oss till dem klockan 8:30 för att vi skulle passa hundarna då de skulle iväg på konfirmation.
Skönt att komma ut lite till skogen då allting är så tyst där ute.
 
Vi kom hem igen vid tre tiden och då var det rätt in i duschen för att göra sig iordning för att gå ut och äta med Audy.
Ni som känner mig eller läst bloggen längre tid vet att jag/vi umgicks med en tjej som heter Audy tidigare ( för 3 mån ) sen har vi haft "uppehåll " ifrån varandra pga vissa anledningar, tänker inte gå in på det.
Men i förra veckan så hördes vi av igen och konstaterade att vi bara ska vara vänner, inget annat är accepterbart så vi bokade en date igår på Thai Silk och det kändes precis som förr, det var så naturligt och enkelt och kramen jag fick när jag såg henne kändes som alla kramar som man gått miste om de här månaderna.
Underbart att ha henne tillbaka!
 
Så ja dagen slutade med ett besök på Thai Silk på nästan 4 timmar av god mat och många skratt.
 


2012
 


Augusti 2012
 


Juli 2012

 
 

Sommarskirt!

Idag skiner ju även solen, så jag plockade fram min sommarkjol och linne.
Så skönt att vara gravid under sommaren, då man ikke behöver ha så mycket kläder på sig.
vissa säger att det är jobbigt med värmen att vara gravid, men njea jag håller inte med i Thailand var det inga problem samt hellre har jag en långklänning på mig än tjocka kläder,halsduk,vinterjacka och mössa samt vara gravid då i dessa veckorna.
Tycker liksom det är bökigt att inte vara gravid och behöva ta på sig en massa, jag är ett sommarbarn och älskar allt som det tillhör  ( Frutom getingarna  )
 
 
 
 

Outlet Nelly.com

Idag är det dags!
Idag slår portarna upp för den årliga Nelly.com outleten på Åhaga!
Egentligen öppnar det imorgon klockan 10 men jag som nog många andra också har fått en liten " Vip " inbjudan att redan komma kl 18 ikväll till 22.

Hoppas jag får tillbaka figuren efter bebis ploppat ut, för klänningar kan man aldrig ha för många av och jag tänker handla i den storleken jag hade innan jag blev gravid.
Inget annat är ok!


Intensiv morgon

Ja precis,intensiv morgon.
Klockan åtta var mamma och Michaela här för att tvätta en matta så jag passade på att tvätta en tvätt sen körde jag på och nu är allt tvättat även de första babykläderna.
Sen kom mormor och morfar för att hämta all skräp som vi rensade ur vinden igår så men nu har jag hela dagen framför mig.

En sjuk Kela passade på att sortera babykläderna


Blommor

Mormor & Morfar har hjälpt mig med lite ärenden idag bland annat för att köpa ett medel till missen som vi ska börja använda och sedan har hon hjälpt mig med mina blommor
Det blev super fint!

,


Three little words dress

Okej hur snygg var inte denna dress!!?*
Frågan är om man vågar beställa en sådan här och att den passar sen efter man kalvat babyn ?



Missefissen!

Ligger alla katter så här med sina fötter eller är det bara Missen ? 
Det ser både gosigt och väldigt väldigt roligt ut!

 

 


Sangenic

En kanske onödig grejj som vi ska köpa ( imrogon tror jag ) jag vet inte är denna speciella blöjhink.
Har kollat länge på den och funderat fram och tillbaka, själva hinken är inte dyr 149:- men det är refillerna sen som går på.
Läst mycket om den och för det mesta så får den positiva meningar.

Som sagt man slipper all blöjlukt och bakterier försvinner
Vill man sen inte fortsätta med refillerna så går det såklart bra att ha en vanlig påse i hinken

På ett enkelt sätt snurrar man lätt in de använda blöjorna en och en i en speciell plastfolie
Det är den enda blöjhinken som effektivt försluter och förpackar varje enskild blöja, det gör Sangenic till den enda riktigt luktfria blöjhinken
Sangenichinken rymmer ca 28 st blöjor. Ingen lukt. Inget kladd "


 
 
 
 
 

Borås Kommun

Okej seriöst jag behöver varmvatten, jag behöver diska, jag behöver tvätta, jag behöver duscha jag ska iväg på lägenhetsvisning idag, kan inte se ut som ett skabb! 
Står i tidningen att värmen sattes på 06:30 imorses igen men ännu är här inget varmvatten och klockan är nu snart 14:00

(Stora vägen nedanför vid Djurparken )
 
 
 

Rädsla samt lycka

Att få hem det här på posten är såklart väldigt roligt för man vet att det verkligen är nära tills vi har vårt fina mirakel hos oss, men samtidigt så är det också en dag närmare min just nu största rädsla.
Jag intalar mig varenda dag att det kommer gå galant och jag har Marcus vid min sida men att inte kunna förbereda sig på smärtan tar på mitt psyke något fruktansvärt.


Paj!

Igårkväll fick jag ett ryck och ville göra slut på bären vi hade hemmma.
Så jag bytte ut mitt goda recept från äpplen till blåbär och hallon och den blev lika mumma denna!
 
 
 

Svärfarsmiddag

Idag har vi vart och ätit middag hos svärfar, mycket trevligt och mycket gott!

Som ni ser på bilden tycker mackan det är jättekul att fota :)


.


Babygym

Vi fick jättefint babygym av Janne & Elli till lillskrutten.
Det ända är att jag vill nog klä om själva bågarna från lila till det limegröna. ( mommo är det något du kan fixa ? ) för att få bort det flickiga i den, annars funkar den super!

.



Week 30

Idag går vi in i vecka 30 och sista milstolpen är gjord. 
Mår fortfarande bra ska inte klaga.

Var hos barnmorskan i tisdags och då konstaterade vi att jag gått upp 10 kilo vilket jag SÅKLART mått/mår dåligt över. Jag undrar om de här tio kilona har satt sig på mitt ansikte och inte på magen för det är fan vad rundt det har blivit.
Just nu siktar jag fram emot att börja banta, ni kan inte ana hur jag längtar.

Bebisen sparkar inte längre och har nog inte gjort på tre veckor utan nu är det för trångt där inne så det är bara en massa kullerbyttor och tryckningar, ibland undrar jag om man kan se tårna på magen för han trycker så hårt.

Min trötthet har kommit tillbaka sen en vecka ungefär och det är så tråkigt att ha noll energi speciellt när man har en pojkvän som är full av energi menmen.

Jag går i tankarna och spekulerar att dem har räknat fel på ultraljudet eller att bebis helt enkelt bestämt sig för att komma ut tidigare då när jag följer vad som ska ske var vecka så har det redan hänt mig för två tre veckor sen.
Idag sa svärmor att hon tycker att magen har sjunkit så ja kanske inte är 10 veckor, man kan ju hoppas.

Jag tror att bebisen kommer titta ut den 13 Juli 

 
 

Åhaga Loppis

Idag var det dags för den årliga loppisdagen på Åhaga.
Vi åkte dit tillsammans med Marcus mamma och mormor samt hennes syster.
Vi var där klockan nio och då var kön tror ja dem sa redan på nästan 400 meter så nog skulle det komma folk.
Jag blev super nöjd med våra köp!

Två bodysar samt två pyamasar 40:-
En gammeldags hylla 40:-
Babybjörn Active bärsele 40:- ( använd ett fåtal gånger ) en ny kostar ju 1100:-
Dr Brown nappflaska 20:- NY skulle nog ej köpa de begagnat ( Dr Browns nappflaskor är speciella då det minskar luft att komma ner i magen vid suget )
Ett par nya sommarskor 20:-

Bara lite fakta om Dr Browns Nappflaskor

 

Det unika systemet består av en nappflaska med en patenterad invändig luftventil som tar bort luftbubblor och vakuum i modersmjölken eller vilken annan vätska som helst. När man använder Natural Flow Systemet så förhindras det att barnet sväljer luft, det medför att riskerna för magknip och kolikartade besvär minskar markant. Det är dessutom medicinskt bevisat att risken för mellanöronsproblem reduceras "

 

 

 

 

 

 


8 Maj

Vi firar in lite ledighet imorgon med gammeldags vaniljglass och färska jordgubbar

 


Lager 157

Idag var mamma och jag på Lager 157 i Gällstad.
Hittade ingenting till mig själv men Marcus fick sig två par " Chinos Shorts " skitsnygga, satt som en smäck på han.

Är man på Lager så måste man äta deras pesto sallad som är så underbart god!

 

 

 


Ute i skogen

Igår var jag på stan med mamma, var mest ute efter mamma kläder men det blev endast en tröja.
Som tur är så har jag inte blivit så stor ännu så det går ju köpa vanliga tröjor också.
( Nya människor jag träffar tror jag är i månad 4-5 ) kanske bra ? Jag vet inte.

Efter stan så åkte vi hem till mamma o hon rensa rabatterna och jag smällde i mig oboy och macka sen vart det en promenad med hundarna och för första gången så var det inte med någon jacka på, underbart


Sorg

Jag tog ut mitt smycke, såg att det börjat bli lite rött så våga ikke ha kvar den, är hålet kvar imorgon åker ja till stan o köper en annars får det vara, men ja det känns tomt!


Gravidsmycke

Jag har länge velat angående min navelpiercing, vet att dagen kommer komma då jag måste ta ut den.
Och ja dagen är nog här då det börjar spänna och speciellt när skrutt råkar träffa rakt på piercingen.
 
Jag har velat också för den här piercigen har jag haft i ca 8 år och när jag bara tar ut och ska koka den ( tvätta den ) så känns det så tomt, så darför blir det nog ett gravid smycke istället för att inte ha något alls.
 
Min lillasyster Mollie nämnde för länge sen att det finns gravid navel piercings men jag tänkte att det är långt tills dess, men japp nu är vi här.
Så nu har jag valt ut tre st men jag kan inte bestämma mig om vilken jag ska välja.
 
Men någon av dessa tre blir det iallafall.
 

Valborgs grill

Ikväll blev det valborgs grillning tillsammans med Marcus mormor.
Vi testade ett nytt kött "Grillspjut" som är fläsk ytterfile med någon bbq marinad och jävlar vad gott det var, till det hade vi potatis sallad, sallad, minibaguetter och till efterätt gjorde jag en kladdkaka som jag dock fick lämna min bit för magen var helt full.
Mysig kväll.
 
 
 
 

Babystuff

Idag har jag och Marcus vandrat på knalleland i jakt efter en helt vanlig vit mössa till skrutten.
Jag har börjat tvivla på att det är en pojke så mina få inköp blir unisex kläder hädanefter.

Sedan är jag sådan också att jag vill i tr handla allt i sista sekund så idag har vi handlat blöjjor ( kändes rätt roligt ) men som sagt vill inte handla allt i sista sekund.
Någon som har tips på blöjjor då vi inte kan någonting om det?


RSS 2.0